Vi anvender udelukkende nøje udvalgt FSC certificeret møbeltræ

De primære træsorter er eg, røget eg og valnød. Derudover arbejder vi med en række specielle træsorter, der sælges ifm. specialbestillinger. Fx. ask, kastanje, guldregn, kirsebær, wengé, zebrano, bøg osv.  

Vi slutbehandler alle produkter med en højkvalitets træolie, men ønsker du fx. hvidpigmenteret olie eller neutral voksbehandling klarer vi selvfølgelig også det - ønsket slutbehandling kan anføres under bemærkninger ved bestilling.

Finder du ikke det du søger her på siden, eller har du spørgsmål kan vi kontaktes på tlf. 4243 4393 eller mail.

Husk at træ er et levende materiale. Der findes ikke to stykker træ, der er ens, så nedenstående billeder er vejledende.

Du kan med fordel surfe lidt rundt på vores hjemmeside og se eksempler på produkter vi har lavet i de forskellige træsorter for at danne dig et bedre indtryk træsorternes farvevariationer, struktur og udtryk.

Er du i tvivl om valg af træsort til et produkt er du meget velkommen til at kontakte os for en snak om mulighederne. Vi rådgiver og inspirerer gerne 😊

 

Lys europæisk eg
- er en klassik og velkendt træsort. Farven i det inderste af stammen (kerneveddet) er gråbrun, og den bliver mørkere med alderen og lysets påvirkning. Det yderste af stammen (splinten) er lyst og uden farvestoffer.

Røget eg
- er egetræ, der har gennemgået en behandling, som resulterer i farvningen af træet. Afhængigt af træets eget syreindhold kan farven efter behandling variere fra mørk honningbrun til dyb sort. Det røgede træ indeholder ingen sundhedsskadelige stoffer efter behandlingen. BEMÆRK at farven og farvespillet og farvedybden i røget eg kan variere meget fra produkt til produkt.
               
Amerikansk valnød
- er en meget smuk træsort med livlige åretegninger, der changerer fra lys- til mørkebrun med et, til tider, mørk lilla skær. Åretegninger, farver og struktur i valnøddetræ varierer meget - men det er altid smukt ;-)

Wengé 
- Wengé er en meget hård og mørk træsort, der vokser i de centrale dele af Afrika. Wengé anvendes udelukkende i vores Black Edition produkter  
Grundfarven er dyb mørkerødbrun/bordeaux med smukke sorte åretegninger - så selvom serien hedde black edition er wengé altså ikke 100% sort.